Aardpeer cake:

 Benodigdheden:

150 gram Speltbloem,1 zakje bakpoeder,Snufje zout,1 th gemberpoeder (Djahé),(10 gram zoetstof),25 gram honing

300 gram aardpeer (geraspt),50 gram rozijnen,3 eiwitten,100 ml Halfvolle Yoghurt.

Aardpeer heel goed wassen ,schoonboenen en raspen.

Speltbloem, bakpoeder, zout, gemberpoeder, door elkaar roeren.

Drie eiwitten, yoghurt, (zoetstof) en honing toevoegen en beslag van roeren.

Daarna de geraspte aardpeer en rozijnen toevoegen.

 

Beslag in siliconen cake vorm gieten en in een voorverwarmde oven op 160 graden in 75 minuten bakken.

Hij is gaar als je er met een prikker in prikt en deze er droog uitkomt.

Snijd de cake in 10 plakjes je mag 1 plakje per dag ivm de 15 gram bloem.

 Wat lever je in per dag

 15 gram bloem, 2,5 gram honing,30 gram verplichtte groenten, 5 gram rozijnen.

extra toevoeging voor de streefgewichters:

6 verse ontpitte dadels in stukjes, en 50 gram rauwe noten.

 Recept

Van Carla Wagner fijninjeijf.nl

 

Vegetarische bonenschotel: (1 persoon)

Benodigdheden: zonder peulvruchten.

45 gram EGA Bolognese vega mix (heren 65 gram).

200 ml koud water.

125 gram courgette (verplichte groenten).

Prei, paprika,champignons,worteltjes, hoeveelheid naar keuze.

½ blik tomatenstukjes.

Snufje cayenne peper.

15 gram boter of olie.

1 teentje knoflook.

Verse peterselie naar smaak.

100 gram gekookte zilvervliesrijst, of volkoren pasta.

Evt. 125 gram verse ananas (fruit groep 2). 

Bereiding

De  EGA Bolognese vega mix in koud water laten wellen.

Groenten wassen en in kleine stukjes snijden.

In pan boter of olie smelten en uitgeperste knoflook toevoegen en de groenten erbij, blijven roeren.

Deksel op de pan en groenten beetgaar laten smoren.

Tomatenstukjes en vega mix toevoegen, en zachtjes laten sudderen.

Rijst of pasta koken. 

Met peulvruchten:

Dan neem je 22,5 gram (mannen 32,5 gram)  EGA Vega mix met 100 ml water.

En je neemt 100 gram peulvruchten, bv bruine bonen, kidneybonen, kikkererwten.

Verder volg je het recept. 

Eet smakelijk.

Recept van Carla Wagner

EGA Kruidcake (10 plakken)

 Benodigdheden:

150 gram zelfrijzend bakmeel, 150 ml karnemelk, Zakje back – in (bakpoeder).Dopje vanille essence,50 ml honing of zoetstof naar smaak,125 gr rozijnen ,1 ½ el. Koekkruiden of 1 et. Speculaas kruiden,½ el. Kaneel,Snufje zout.

Bereiding:

Oven (hete lucht) op 175graden voorverwarmen.Bakmeel, zout, kruiden mengen en dan de karnemelk erbij. Goed roeren (met een vork). Honing of zoetstof erbij.Vervolgens de rozijnen (of rozijnen en abrikozen) en de essence toevoegen en als laatste het zakje bakpoeder.Beslag in siliconen cakeblik doen.

Ongeveer 50 minuten bakken,(of 20 minuten in de Airfryer) de cake is klaar als je er met een saté prikker inprikt en deze er droog weer uitkomt.Snijd de cake als deze is afgekoeld in 10 plakken, evt invriezen.

1 plak staat voor:

1/4 fruit, 15 gram bloem, 15 ml melk en 25 gram honing.

 

Lunch gerecht:

15 gram bloem

45 gram bruinbroodmix

60 ml water

60 ml melk

50 gram kip of kalkoenfilet

EGA Ketchup (receptenboek deel 3 blz 205)

Sla. 

Bloem, broodmix, en melk tot papje roeren.In anti aanbakpan, twee Wraps bakken en laten afkoelen.

Wrap vullen met EGA ketchup, kipfilet, sla en oprollen.

 Je eet deze Wrap bij je lunch ipv 60 gram bruinbrood. 

 recept van Carla Wagner.

Eet smakelijk.