
Carla Wagner en Harold van Benthem vinden de perfecte combinatie
Gewichtsverlies en sport
24-9-2015 om 07:03 - Door Freddy Klooté
GRAVE - Carla Wagner is ervaringsdeskundige in gewichtsverlies. Vandaar dat de opleiding tot gewichtsconsulent niet zo’n verrassing was. Harold van Benthem is wat je noemt een 'sportbeest'. Ook erg logisch dat hij na zijn werkzaamheden er nog een aantal keer per week met groepjes mensen die om uiteenlopende redenen willen bewegen, op uit gaat. Bootcamp. Bij al deze logica is er ook plaats voor toeval. De zoon van Carla bracht haar door zijn liefde voor sport in contact met Harold. Beiden bleken dezelfde visie op werken met een groep te hebben. Bovendien zijn er bij gewichtsverlies en bewegen nogal wat aanknopingspunten. Ze werken apart, maar , indien gevraagd, verwijst men naar elkaar.
lees verder op:
http://www.arenalokaal.nl/arena/sport/regio-land-van-cuijk/grave/gewichtsverlies-en-sport
Verlaag je visceraal vet
Je lichaam slaat vetten op twee manieren op: direct onder de huid (onderhuids vet) en dieper in het lichaam om de organen (visceraal vet of orgaanvet). Het onderhuids vet is zichtbaar en bevindt zich vaak rondom benen, billen en buik. Het visceraal vet is niet zichtbaar, maar is erg ongezond als je er te veel van hebt. Slanke mensen kunnen ook te veel visceraal vet hebben.
Hoger risico op hart- en vaatziekten
Als je te veel visceraal vet hebt, heb je een hoger risico op een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Dit onzichtbare vet produceert namelijk vetzuren, hormonen en eiwitten die de stofwisseling beïnvloeden.
Hoe weet je nu of je te veel visceraal vet hebt?
De omvang van je taille is een goede indicator voor je visceraal vet. Voor vrouwen geldt een verhoogd risico op ongezond orgaanvet als de tailleomtrek meer is dan 80 cm en bij mannen meer dan 94 cm.
Gezondere levensstijl
Als je waarde te hoog is, is het belangrijk om je levensstijl te veranderen door gezonder te gaan eten, meer te gaan bewegen en voldoende rust te nemen. Het viscerale vet wordt daardoor minder en je zult je veel beter gaan voelen.
- Maak bewuste keuzes in je voeding, bijvoorbeeld bruine rijst in plaats van witte rijst of volkoren brood in plaats van wit brood.
- Zorg daarnaast voor voldoende beweging, minimaal 30 minuten per dag. Het orgaanvet wordt daarbij verbrand. Krachttraining verbrandt geen visceraal vet, cardio training wel.
- Neem voldoende rust. Slaap minimaal 6 tot 7 uur per nacht. Te lang slapen is ook niet goed.
- Vermijd stress. Stress kan leiden tot een hogere productie van het hormoon cortisol, dat zorgt voor extra opslag van visceraal vet. Sporten helpt ook om stress te verminderen.
Volg geen crash-dieet!
Een crash-dieet geeft het tegenovergestelde effect. Het lichaam wordt daardoor namelijk beter in het opslaan van visceraal vet. Doe dit dus niet.
Maak jouw eigen website met JouwWeb